divendres, 3 de maig del 2013

1 de maig

El dia dels treballadors/es

Perquè es celebra l'1 de maig?

Fa no res va ser el dia dels treballadors i treballadores. Però, d'on ve aquest dia festiu? És un dia de reivindicacions i manifestacions que, segurament hauràs vist per la televisió o hauràs participat amb la família. La gent aprofita per a reivindicar els seus drets com a treballors i, per aconseguir un món més just i més humà.
Amb la Revolució Industrial, sorgiren les fàbriques. I amb l'arribada de les fàbriques, les condicions de treball eren duríssimes i, sovint els nens/es també treballaven. La jornada laboral podia durar 14 hores en condicions molt extremes: treball en mines, en fàbriques amb poca higiene, etc. A més a més, el sou que rebien era molt minsa. Davant aquestes condicions extremes, a EEUU, l'1 de maig de 1886 va passar una cosa que va fer que es decidís que l'1 de maig seria el dia dels treballadors i treballadore. Vols saber què hi va passar? 
Clica a la imatge i ho descubriràs.


2 comentaris:

  1. Hola amics trobo molt bé que la gent vulgui m'anifestar-se per els seus drets,hi la gent de Blagladesh també ha de manifestar-se.

    Joan

    ResponElimina
  2. Sort que ara tot ha canviat perquè si no ara tots els de la classa estariem treballant molt durament hores i hores!!!! Estic totalment segur de que aquesta quent que treballava molt i cobrava molt poc ho va passar molt però que molt malament. Pobres els de Bangladesh, ho trobo molt injust, els que manaven a la fàbrica huríen d' haver fet alguna cosa, però ara ja no hi ha res més a fer ha mort molta gent.Això de la manifestació ho trobo una cosa molt ven feta, hem de confessar i exigir els nostres drets per què cada cop el nombre de gent que està a l' atur va creixent. Un petó l' Aarón.

    ResponElimina